Garantie:

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging. Om te kunnen beoordelen of het gebrek binnen de garantie valt. Controleer uw product binnen 2 werkdagen na aflevering op transportschade. Wanneer u deze schade niet binnen deze periode meld beschouwen wij de schade als ontstaan na aflevering.

Hout is een natuurproduct dat werkt en kan reageren op de omgeving!
Lees verderop de voorwaarden en procedure m.b.t. tot meubelstukken en wat verwacht mag worden van houtproducten.

Klachten:

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@gewoonsfeervol.nl. Wij komen dan spoedig met een reactie en proberen samen met u tot een oplossing te komen.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Garantie voorwaarden:

Bij standaard artikelen (niet uit werkplaats): De garantietermijn komt overeen met de fabrieksgarantietermijn.

Bij binnen meubelen: De garantietermijn op binnen meubelen is 1 jaar. Gewoon Sfeervol is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.

Bij buitenmeubelen: De garantietermijn op meubelen is 6 maanden. Gewoon Sfeervol is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.

De garantie geldt niet indien:

  • De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
  • Deze het gevolg is van normale / te verwachten werking van hout zoals kleine krimpscheurtjes of droogtescheurtjes en het reageren op de omgeving en (extreme) temperatuur schommelingen zoals: de normale verkleuring, het uittreden van looizuur (vooral bij buitenmeubelen). Wij zijn niet verantwoordelijk voor de uitwerking die hout kan hebben op de omgeving (bijvoorbeeld op bestrating en ijzer).
  • De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen en/of op de verpakking behandeld zijn;
  • De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

Hout is een natuurproduct, houd rekening met de eigenschappen:

Wij streven altijd naar een eindproduct van hoge kwaliteit. Daarbij hoort ook de selectie van  kwaliteit hout die we zelf bij de zagerij selecteren. Hout is een prachtig natuurproduct, met zijn eigen unieke eigenschappen. Dit betekend ook dat (zeker bij buiten gebruik) hout kan gaan reageren op de omgeving (verkleuring en werken) . Het reageren van hout op de omgeving (bijvoorbeeld werking, verkleuring en het uittreden van looizuur als reactie op kalkrijke omgeving) hoort bij de natuurlijke eigenschappen van hout en kan derhalve geen reden zijn tot reclamatie.

De eigenschappen van Europees Eiken Hout

Onze eiken houten buiten meubelen worden gemaakt van wind gedroogd eiken hout. Onbehandeld Eiken hout kleurt op termijn van licht geel naar licht tot donker/bruin’ grijs van kleur. Juist als de eiken tuinmeubelen veelal in wind en zon staan komt de kleur mooi naar voren. Eiken is een mooie eigentijdse en geschikte hardhout soort voor tuinmeubelen. Het heeft een authentieke, natuurlijke en rustieke uitstraling. Het heeft ook de eigenschap altijd te blijven werken. Het blijven werken van eiken hout komt grotendeels door de grote volume m3 van het hout en Temperatuur schommeling.  Eiken hout bevat looizuur(tannine) en kan naar aanleiding van een lange vochtige periode vlekken veroorzaken op het hout en bestrating. Na verloop van tijd kunnen deze vlekken weer verdwijnen. Hoog kalkhoudende ondergronden geven sneller vlekken door looizuur uittreding.  Ook kan in contact met ijzer een reactie optreden waardoor op de balken donkerblauwe en zwarte vlekken ontstaan. De mogelijke vlekken zullen naar verloop van tijd verminderen.

De eigenschappen van Europees Lariks/ Douglas Hout

Lariks / Douglas(spar) wordt door ons veel gebruikt als een goed alternatief voor Eiken hout. Lariks/ Douglas is van nature een zeer duurzame houtsoort, zeker als bij tuinmeubelen wind gedroogd wordt toegepast. Lariks / Douglas is lichter van gewicht en zeer sterk en taai. Deze houtsoort is hars houdend. De kleur is roze geel/ bruin en het hout heeft een duidelijkere tekening dan het Eiken hout. Onbehandeld gaat deze houtsoort 15 jaar mee en kan deze verkleuren van geel/bruin naar bruin/grijs.  Lariks/ Douglas is in Nederland een zeer frequent gebruikte houtsoort vanwege de eenvoudige verwerking en duurzame stabiliteit. Lariks/Douglas hout heeft ook het kenmerk dat het bij hoge temperatuur schommeling kan gaan werken.