Je meubel laten afwerken zoals jij dat wenst? Zo bepaal je de kleur.

Kleurafwerkingen Eiken

Je meubel zelf online samenstellen of op maat laten maken? De afwerking is daarin een belangrijke keuze. Maar hoe bepaal je nu de juiste kleur? Hoe kun je beoordelen welke kleur goed past in je interieur? Met deze keuzehulp helpen we je een stapje verder.

Haal de kleuren in huis

Heb jij al kleursamples besteld? Van onze massief eiken en walnoot meubels kun je samples bestellen van alle mogelijke afwerkingen. De meest goede deal is onze Pick & Mix pakket. Nog geen kleuren in huis?

Bepaal jouw stijl

  • Het is makkelijker meubels uitzoeken wanneer je vooraf een stijl / richtlijn bepaald. Je kunt daarvoor een moodboard maken door simpel foto’s te knippen en plakken of op Pinterest een collectie maken. Verzamel afbeeldingen van de kleuren op de muren, de vloer en de meubels. (Bekijk hier onze Pinterest pagina).
  • Wees niet bang af te wijken van je plan. Heb is heel normaal dat je tijdens je zoektocht er achter komt dat een andere afwerking of kleur ook heel mooi lijkt en soms lijkt je interieur spannender indien je meerdere stijlen combineert.

Overweeg je bestaande inrichting

  • Kleine kamer? Met donkere meubels lijkt je kamer al snel een stuk kleiner. Een paar meubels in donkere kleuren kan heel goed maar ga voor lichtere kleuren voor een ruimtelijker effect als je grote meubels kiest.
  • Grote kamer? Lichte meubels lijken prachtig maar vergeet dan niet om ook wat kleur aan je interieur toe te voegen in de rest van je kamer. Donkere kleuren zorgen juist weer voor extra warmte en sfeer.
  • Bedenk waarvoor je het meubelstuk gaat gebruiken. Is het een statementstuk dat opvalt, of moet het juist in de achtergrond passen? Voor statementstukken kun je gedurfde kleuren overwegen, terwijl neutrale kleuren beter zijn voor meubels die dienen als functionele basis of die van zichzelf al opvallen.

De kleursamples in het juiste licht plaatsen

  • Neem de kleurstalen mee naar de ruimte waar het meubelstuk komt te staan. Bekijk de stalen onder verschillende lichtomstandigheden (daglicht, kunstlicht, gordijnen open, gordijnen gesloten), aangezien licht de manier waarop kleuren eruitzien kan beïnvloeden. Houd de stalen tegen de muur, vloer en andere meubelstukken om te zien hoe ze met elkaar combineren. 
  • Houd je kleurstalen naast de vloer, muur en andere meubels. Vind je het lastig om de kleur van andere meubels te matchen? Dan kun je ook kiezen voor een complementaire kleur voor een gedurfd interieur met samenhangend uiterlijk.
  • Moderne en natuurlijke uitstraling? Op zoek naar blank eiken? Onze beschermende mat lak kleurloos behoud de originele blank eiken kleur. Blank eiken is een tijdloze en veilige keuze voor elk interieur.

Overweeg andere houtsoorten

  • Een andere houtsoort kan net dat beetje extra geven aan je interieur. Eiken heeft een mooie natuurlijke uitstraling en kan in vele verschillende oliën worden afgewerkt en zijn natuurlijke uitstraling behouden. MDF meubels kunnen wij in elke gewenste RAL kleur voor je maken. Notenhout meubels hebben een prachtige nerftekening en zorgen voor een warme en luxe uitstraling.
  • Wij kunnen elk meubel in onze webshop ook maken in een andere houtsoort.

Plan een gratis kleurconsult

Heb jij je kleursamples al in huis? Plan je belafspraak en ontvang gratis advies van één van onze specialisten. Samen kijken we naar de kleuren en materialen in jouw interieur en vinden we de ideale afwerking voor je meubel.

Profielfoto

Artikel geschreven door:

Suus

Hoi, ik ben de spil tussen de klant en de werkvloer bij Schomaker Meubels. Als interieur & meubelspecialist voorzie ik je graag van advies over de kleuren en opties van je meubel.

Vragen over dit onderwerp? Maak een belafspraak