Lades uitlijnen van tv meubels, dressoirs en kasten? Zo doe je dat

Eiken Dressoir retro & modern | Estelle

Als je een kast, dressoir of tv meubel hebt wil je natuurlijk dat je lades super strak zijn uitgelijnd. Door vervoer, gebruik of na verloop van tijd kan het zijn dat de uitlijning niet meer helemaal klopt. Gelukkig kun jezelf makkelijk de lades uitlijnen.

Duur: 10 minuten

Afstellingsknoppen van de lade

Het afstellen van de lade kan met de groene knoppen die je aan de onderzijde van de lade vindt. 1. kliksysteem voor plaatsen en verwijderen van lade, 2. afstellen van de hoogte, 3. afstellen naar links en rechts.

Lades weghalen en plaatsen

Aan de onderkant van de lades zit een kliksysteem die je in kunt duwen. Het makkelijkste schuif je de lade helemaal uit en haal je met beide handen aan de onderkant de halve maan vormige knoppen naar je toe. De lades kun je daarna makkelijk verwijderen. Voor het plaatsen schuif je de ladegeleiders weer helemaal uit. Zet de lades simpelweg op de ladegeleider en schuif je deze in het kliksysteem totdat deze klikt.

Afstellen van de hoogte

Het afstellen van de hoogte kan met de groene schuifknop. Door deze naar links en rechts te schuiven stel je de lade hoger of lager af.

Afstellen van links naar rechts

Door te draaien aan het groene tandwieltje kun je de lade bijstellen naar links of rechts