Keuzehulp

Maak de beste keuze voor jouw meubels.

Hoe bepaal ik de juiste kleur en kan ik kleuradvies krijgen?

Bij het samenstellen van je droommeubel is kleur natuurlijk een belangrijk onderdeel. Om je keuze te kunnen maken raden wij aan eerst kleursamples te bestellen. Bestel de tint waarvan je denkt dat die past in je interieur en een paar tinten die er op lijken. Heb je je kleursamples in huis? Bekijk hier onze keuzehulp voor kleuren (en vraag eventueel een kleurconsult aan)

Wat moet je weten over massief eiken?

Massief eikenhout is een duurzame houtsoort en gaat lang mee. Eiken is een natuurproduct en elk meubelstuk is daarom uniek. Massief hout heeft wel bepaalde eigenschappen waar je rekening mee moet houden betreffende onderhoud en je keuze. Lees hier meer over massief eiken

Wat moet je weten over massief notenhout (walnoot)?

Massief eikenhout is een duurzame houtsoort met een prachtige nerftekening. Massief walnoot is een natuurproduct en elk meubelstuk is daarom uniek. Massieve houtsoorten hebben we bepaalde eigenschappen waar je rekening mee moet houden betreffende je keuze en onderhoud. Lees meer over massief walnoot.

Wanneer kies je voor een ronde eettafel?

Een ronde eettafel is vooral aan te raden wanneer je een tafel nodig hebt in een kleinere ruimte. Een ronde tafel neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een vierkante tafel. Wil je vergaderen en/of houd je van gezelschapsspellen? Doordat iedereen elkaar kan aankijken bij een ronde eettafel heb je beter contact met elkaar. Dat bevorderd de communicatie en is gezelliger. Heb je kleine kinderen? Door de ronde hoeken kunnen peuters zich minder snel bezeren.

Wanneer kies je voor een ovale eettafel?

Een ovale eettafel is ideaal in smalle ruimtes. Dankzij de rondere hoeken kun je je makkelijker rond de tafel bewegen. Daarnaast kun je makkelijk extra stoelen bijschuiven. Net als bij een ronde tafel is gesprek voeren makkelijker. Iedereen kan elkaar aankijken. Peuters kunnen zich minder snel bezeren vanwege de ronde hoeken.

Wanneer kies je voor een zwevend tv meubel of dressoir?

Een zwevend tv meubel of zwevend dressoir kies je natuurlijk ten eerste omdat je dit mooi vind. De hangende kasten hebben een ruimtelijk effect en voldoende ruimte voor al je apparatuur. Bij een hangend tv meubel of dressoir lijkt de ruimte groter. Daarnaast is het schoonmaken en onderhoud makkelijk. Je kunt je stofzuiger bijvoorbeeld gewoon onder de kast door trekken. Je hebt wel een goede muur nodig. Standaard leveren wij pluggen mee voor een normale muur. Is je muur wat zwakker. Dan kun je er vaak nog wel een meubel aan ophangen alleen heb je wel aparte pluggen nodig. Een lokale bouwmarkt kan daarover ook adviseren.

Kan ik eerst een visualisatie krijgen van mijn maatwerk meubel?

3D visualisatie meubel

Ja, bij een meubel op maat is het mogelijk vooraf ook een visualisatie te ontvangen. Je krijgt dan bij je offerte aanvraag een 3d Visualisatie. De meerprijs hiervoor is €75 euro.

Ik wil een net iets ander meubel, kan ik deze op maat laten maken?

Ja, dat kan. Het kan voorkomen dat de specificaties van je meubel (net) niet voldoen aan je wensen. Geen probleem, in onze eigen meubelmakerij kun jij je meubel op maat laten maken. Van kleine aanpassing tot een geheel eigen design.

Meubels monteren en afstellen

Zo hang je een meubel op of stel je een lade of kastje af.

Hoe hang je een “zwevend” tv-meubel, of dressoir kast op?

De hangende / zwevende tv meubels komen compleet met muurhaken, pluggen voor een standaard muur en een ophangsysteem. De bezorger voorziet je van een instructie en je kunt onze stap voor stap handleiding (met video) hier bekijken >

Hoe stel je de lades af van een tv-meubel, dressoir of kast?

Tijdens vervoer of na verloop van tijd kan het zijn dat lades niet meer goed uitlijnen. De lades kun je goed weer zelf afstellen (horizontaal en verticaal). Je kunt onze stap voor stap handleiding (met video) hier bekijken >

Hoe lijn je de deuren van een tv-meubel, dressoir of kast uit?

Afstellen van de deurtjes kan door aan de afstelschroeven te draaien. Er zijn drie mogelijkheden.
Zie afbeelding voor de locatie van de afstelschroeven.

1 – is voor het afstellen van links naar rechts
2 – is voor het afstellen van omhoog en omlaag
3 – is voor het afstellen van voor naar achter

Onderhoud en herstel

Zo houd je je meubels in topconditie

Massief hout

Hoe voorkom de werking van je houten meubels?

Hoewel wij enkel goed gedroogd hout selecteren kan een meubel bij verkeerd gebruik gaan ‘werken’. (Vervormen, krimpen en uitzetten of zelfs scheuren). Erg vervelend als dit met je meubel gebeurd maar je kunt dit heel goed voorkomen door de luchtvochtigheid in de ruimte tussen de 45 en 55% te houden. Let vooral op bij het wegzetten van meubels in onverwarmde / vochtige ruimtes.

Controleer regelmatig met een hygrometer (online kun je goedkoop hygrometers vinden). Problemen met de luchtvochtigheid op peil te houden?

– Droog de vloer na het dweilen
– Doe tijdens het koken een deksel op de pan
– Ventileer extra. Vooral bij koken, douchen of bij extra bezoek
– Helpt dit niet / te weinig? Verwarm dan enkel de kamer waar je meubels staan (als je energiekosten moet besparen) of informeer bij de bouwmarkt naar luchtonvochtigers.

Meubels met een geoliede afwerking:

Mijn meubel voelt droog en ruw aan, hoe los ik dit op?

Om je geoliede (Monocoat) meubel weer in topconditie te brengen wanneer deze droog en ruw begint aan te voelen gebruik je de Monocoat Refresh spray. Maak het oppervlak vuil- en stofvrij door met alleen een licht vochtige doek te dweilen/af te nemen. Laat het oppervlakte drogen. Gebruik zeer weinig product en breng dit handmatig aan doormiddel van een doek. Laat de refresh spray enkele minuten inwerken en wrijf daarna droog met een niet pluizige doek. Zorg dat je binnen 15-20 minuten het behandelde deel weer droog hebt gepoetst. Binnen 4 tot 6 uur kun je je meubel weer gebruiken.

De refresh spray is onderdeel van ons meubel onderhoud set. Klik hier om het onderhoudssetje te bestellen.

Hoe verwijder je witte kringen en roestvlekken van een houten meubel? (kalkvlekken en alkalische vlekken)

Witte kringen op geoliede (Monocoat) meubels worden meestal veroorzaakt door kalk en andere alkalische stoffen. Denk aan meststoffen en roestvlekken. Met de Monocoat Limespot Remover kun je deze vlekken verwijderen. Spray de Limespot Remover op de vlek, laat dit enkele minuten inwerken en gebruik een schoon doek of keukenpapier om het oppervlakte droog te deppen. Reinig de oppervlakte nadien goed met een met water bevochtigde doek of Monocoat Surface Care.

De Limespot Remover is onderdeel van het Easy Care pakket. Klik hier om het totaalpakket tegen vlekken te bestellen.

Hoe verwijder je vetvlekken, boenwas en schoenstrepen van een (eiken)houten meubel?

Bij vetvlekken op geoliede (Monocoat) meubels is het belangrijk zo snel mogelijk in te grijpen, het is dus verstandig om de Grease Remover al in huis te hebben. Breng direct en overvloedig de Monocoat Grease Remover aan op de oppervlakte. Laat enkele minuten inwerken en naam daarna af met een schone en droge doek of keukenpapier. Bij hardnekkige vlekken herhalen totdat gewenste resultaat is bereikt.

De Grease Remover is onderdeel van het Easy Care pakket. Klik hier om het totaalpakket tegen vlekken te bestellen.

Hoe verwijder je (zwarte) looizuur vlekken (vlekken door reactie met zuur) van een (eiken)houten meubel?

Op houten meubels kunnen door een reactie met zuur (vocht en metaal, water, uitbloeding buitenhout, kringen van blikjes enz.) zwarte vlekken ontstaan. Monocoat Tannin Remover verwijderd deze vlekken. Spray het product op het oppervlak en laat enkele minuten inwerken. Met een vochtige doek veeg je daarna de vlek weg. Laat het hout volledig drogen. Is de vlek hardnekkig? Herhaal dan dit proces totdat de vlek hersteld is.

De Tannin Remover is onderdeel van het Easy Care pakket. Klik hier om het totaalpakket tegen vlekken te bestellen.

Hoe herstel je beschadigingen en hardnekkige vlekken in de afwerking van een eiken(houten) meubel?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je in veel gevallen de beschadiging zonder kleurverschil herstellen. Wij kunnen een reparatieolie in de kleur van jouw meubel leveren. Schuur de plek eerst lichtjes op tot de vlek weg is. Of schuur de beschadiging voorzichtig op. Schuur in de richting van de houtnerf. Maak de te behandelen plek schoon met een droge doek. Breng de olie aan op de plaats van de beschadiging en wrijf deze in met een schone doek. Laat 15 minuten intrekken en poets daarna de plek weer met een schone doek.

Overige afwerkingen

Hoe reinig en onderhoud je een mat lak afgewerkt meubel?

Mat lak afgewerkte meubels. Dus eiken, mahonie en notenhout (walnoot) meubels waarbij je de keuze Mat lak kleurloos (standaard) hebt gekozen Reinig je met de Hesse Protect Cleaner PR90. Te bestellen bij onze onderhoudsproducten. Dit middel heeft zowel een reinigende als verzorgende werking. Ook bij sterke vervuiling: bijvoorbeeld koffie, thee, melk, sap, urine en bloed, kun je dit product gebruiken.

Hoe reinig en onderhoud je een dekkend lak afgewerkt meubel?

Meubels die dekkend gelakt zijn. Bijvoorbeeld eiken en mdf meubels met dekkend zwart, wit, antraciet afwerking kun je reinigen en verzorgen met Hesse Proterra GR 1900. Dit middel reinigt en geeft verzorging dankzij een natuurlijke palm was.